Reckoning

Big Huge Games sluit binnenkort haar deuren

19-03-2009 - Slecht nieuws voor voormalig Rare medewerker Grant Kirkhope. Zijn huidige werkgever Big Huge Games is failliet.

Na zijn overstap naar Big Huge Games kwam de wereldwijde economie in een neergaande spiraal terecht waardoor hij zijn nieuwe baan na minder dan twaalf maanden al vaarwel mag zwaaien.

 

Grant Kirkhope

 

Het is niet slim om tijdens een economische situatie van baan te wisselen. Het bedrijf zou zomaar ineens over de kop kunnen gaan, terwijl je oude bedrijf nog financieel gezond is. Dat overkomt Grant Kirkhope, die eerder dit jaar de overstap maakte van Rare naar het in Amerika gevestigde Big Huge Games.

 

Grant Kirkhope vertrok om persoonlijke redenen. Na jaren bezig te zijn met het componeren van muziek voor games van Rare, besloot Kirkhope om ander werk te zoeken. Bij Big Huge Games kreeg Kirkhope een baan aangeboden waar hij alle ontwikkelingen op muziekgebied kon overzien. Afgelopen jaar nam THQ de studio over.

 

Na grote verliezen bij THQ moet er goed op de kosten gelet worden, hierbij zullen diverse studio’s sluiten. Big Huge Games krijgt zestig dagen om een overname kandidaat te vinden, THQ zal hierbij helpen. De studio was momenteel bezig met een groot avonturenspel voor de Wii. Of Grant Kirkhope na het eventuele sluiten van de studio terugkeert bij Rare is nog niet bekend, op zijn website zegt hij momenteel erg ongerust te zijn. PerfectRare wenst Grant Kirkhope veel sterkte toe in de komende weken.