E3

Een E3 vol met Rare

27-06-2007 - Om het wachten tot de komende E3 wat te verzachten speculeren we vast los op wat er dit jaar gaat komen.

Microsoft heeft een hoop waar te maken tijdens deze E3 en Rare beloofd daarin mee te werken. Met onder andere Banjo-Kazooie 3 zullen de schijnwerpers weer vollop op Rare gericht staan. Maar is Banjo-Kazooie 3 wel het enige project waar Rare mee naar buiten komt? Lees een feature waarin Perfect-Rare in de toekomst probeert te kijken!

 

Banjo-Kazooie 3 – 100%

 

Je kan er nu niet meer omheen, Banjo-Kazooie 3 zal aanwezig zijn op de E3. Microsoft kondigde laatst aan dat het met haar gamedevisie zich meer wil richten op de mainstream markt. Banjo-Kazooie 3 onderscheidt zich van alle shooters en daar kan Microsoft in deze situatie dankbaar gebruik van maken.

 

Donkey Kong 64 DS – 85%

 

Rare houdt ervan om geruchten over zichzelf de wereld in te helpen. Wat betreft de nieuwste, een portable versie van het spel, kan het goed zijn dat deze op de E3 aanwezig is. Heeft Nintendo behoefte aan een nieuwe topper op de DS? Wellicht, want welke topgames verschijnen er nog na Zelda?

 

Killer Instinct Arcade (XBLA) – 60%

 

Een nieuwe vecht game op de 360, heeft Microsoft het nodig? Momenteel is de markt al aardig verzadigd, en heeft Rare alsmaar gezegd dat het zich wil richten op de mainstream markt. Past een vecht game daar bij? Maar het blijkt dat Xbox bezitters geen genoeg kunnen krijgen van dit soort type spellen. Microsoft kent de geschiedenis van Rare, en dus ook deze serie. Tijd om het te ontwaken uit een diepe slaap? Wellicht op Xbox Live Arcade..

 

Kameo 2 – 70%

 

Al tijden gaan de geruchten over een tweede game game. Afgelopen week waren er zelfs wéér nieuwe geruchten.  Kameo 2 kan wel degelijk in ontwikkeling zijn, maar zou Microsoft dan een overkill aan goede titels hebben tijdens de kerstperiode? Of wil Microsoft met deze kerstperiode de concurrentie genadeloos afmaken?

 

Banjo-Enhanced – 10%

 

Een gerucht waarvan de eerste verhalen van Rare-Elite afkomen. Een remake had Perfect-Rare eerder al als 1 april grap. Een remake is hoogst onwaarschijnlijk, zeker omdat Rare het zelf meerdere malen ontkend heeft. Misschien een bonus op de Banjo-Kazooie 3 DVD.

 

Nieuwe Xbox Live Arcade spel – 80%

 

Rare heeft het toegegeven, er is nóg een XBLA spel in de maak. Veel informatie is nog niet vrijgegeven, maar feit is dat Jetpac goed scoorde. Verwacht een origineel nieuw project.

 

Nieuw DS spel – 45%

 

Rare heeft altijd toegegeven twee DS games in ontwikkeling te hebben. Eentje daarvan is al uit, dus er is nog één project over. Hoewel de ontwikkeling van beide games op hetzelfde moment van start ging, is er nog steeds geen informatie van het tweede DS spel. Wat dit zou kunnen betekenen? Wellicht dat het spel wat moeilijker te programmeren is als DK64, of het is een geheel nieuw project. Viva Pinata gerelateerd?