Conker’s Bad Fur Day

Conkers Bad Fur DayNa het zien van immens grote successen op de Nintendo 64 bleven de schattige spellen maar komen. Banjo-Kazooie verkocht razendsnel en de vooruitzichten op Donkey Kong 64 waren positief. Daarom werd Conker in het leven geroepen, een trouwe vriend van Diddy Kong. Conker maakte in Diddy’s racegame zijn eerste opwachting als knuffelbare eekhoorn en won daarmee populariteit.

 

Enige tijd later werd Twelve Tales: Conkey 64 aangekondigd. Gamers vonden het op het eerste gezicht leuk maar vroegen zich tegelijkertijd af of er nog wel ruimte was voor een dergelijk spel. Er waren immers al zoveel zoete platform spellen en Conker zou daarop gene uitzondering vormen. Rare hoorde de kritieken en zette Conker in de metamorfose.

 

Lang bleef het stil rond Conker’s Bad Fur Day, maar toen hij zich eenmaal mocht laten zien schrokken de gamers zich wild. Een scheldende, alcohol verslaafde eekhoorn was het resultaat van de jarenlange metamorfose. Niet langer speelde Conker in standaard levels, maar een heus avontuur werd voorgeschoteld.

 

Nintendo wilde haar handen niet branden aan een spel als Conker. THQ wilde echter wel een poging wagen en kocht de licenties. Hiermee is meteen de reden van Conker’s falen bekend. De prijs werd vrij hoog. Eén van de redenen waarom maar weinig gamers Conker’s Bad Fur Day hebben kunnen spelen.