Donkey Kong Land

Donkey Kong LandVeel mensen kennen de Donkey Kong Country serie, minder gamers zullen daarentegen Donkey Kong Land (1995) voor de Game Boy kennen. Donkey Kong Land is geen regelrechte overzetting van DKC, maar een geheel nieuw spel, speciaal ontwikkeld om het uiterste uit de handheld te halen.

 

Het verhaal in de handleiding van het spel onthult een jaloerse Cranky Kong. Cranky is het succes van de twee apen meer dan zat en zet King K. Rool in om alle bananen van Donkey Kong te stelen. Om te bewijzen dat het succes van Donkey Kong Country alleen vanwege de prachtige beelden kwam, zet Cranky Kong een wedstrijd op. Als zij een avontuur in 8-bit kunnen voltooien én succesvol zijn zal hij het succes gunnen.

 

Donkey Kong Land is in feite Donkey Kong Country 1,5. Als gevolg van de minimale kracht van de hardware werd slechts één speler op het scherm getoond. Dit was Donkey Kong of Diddy Kong, afhankelijk welke de speler kiest door een druk op de select knop. Later bevestigde Rare dat er wel degelijk twee apen op één scherm getoond konden worden maar men dit expres niet deed om de twee versies (DKC en Donkey Kong Land) uniek te maken.

 

Na het enorme succes van DKC, krijgt ook het Game Boy systeem ACM graphics te zien met Donkey Kong Land. Naast deze enorme oppepper voor het Game Boy systeem introduceert Nintendo tevens de Play It Loud!-serie Game Boys met verschillende gekleurde behuizingen.

 

Donkey Kong Land was volgens Nintendo Europa een enorme opsteker voor de Game Boy. Nog steeds sturen fans en liefhebbers brieven en mails naar Nintendo en Rare voor een remake op de Nintendo 3DS of een toekomstige Nintendo handheld. We zullen zien.